Νέες Κυκλοφορίες 1-10-2018 από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Μετά την Ευρώπη Μετανάστευση – Εθνικισμός – Λαϊκισμός 
IVAN KRASTEV



Μετάφραση: Γιώργος Καράμπελας
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Τάκης Σ. Παππάς Σύγχρονος Κόσμος
Σελίδες: 152
 Σχήμα: 14,5Χ20,5
ΙSBN: 978-960-569-899-7
 Τιμή: 10,99 €

«Στο έργο του Μετά την Ευρώπη ο Κράστεφ αναλύει τις σοβαρότερες κρίσεις που ταλανίζουν την ήπειρο σήμερα και, χωρίς υπεκφυγές, καταλήγει σε ένα απαισιόδοξο συμπέρασμα: Η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφει, είναι ίσως το πιθανότερο σενάριο για το μέλλον». Από τον πρόλογο για την ελληνική έκδοση του Τάκη Σ. Παππά, συγγραφέα του βιβλίου Populism and Crisis Politics in Greece Κουβαλώντας το βίωμα του Βούλγαρου που έζησε σε νεαρή ηλικία την κατάρρευση της φαινομενικά αιώνιας Σοβιετικής Ένωσης, ο νυν πρόεδρος του Κέντρου Φιλελεύθερων Στρατηγικών στη Σόφια και μόνιμος εταίρος του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Βιέννη Ίβαν Κράστεφ συνθέτει ένα δοκίμιο στοχασμού για το μέλλον της Ευρώπης με τίτλο Μετά την Ευρώπη (After Europe). Ο Κράστεφ, ένας από τους πιο οξυδερκείς και έντιμους πολιτικούς συγγραφείς των τελευταίων ετών σύμφωνα με τους Sunday Times, αναλύει τα φαινόμενα που συνιστούν τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ευρωπαϊκή ενότητα, όπως η προσφυγική κρίση, η ισχυροποίηση του λαϊκισμού, η άνοδος των ξενοφοβικών κομμάτων και το έλλειμμα ηγετών με πολιτική ικανότητα και όραμα για το μέλλον της Ευρώπης, και στοχάζεται γύρω από τα αίτια αυτής της μεταστροφής στη νοοτροπία και την αντίληψη των Ευρωπαίων - μια μεταστροφή που είναι φανερό πως έχει ήδη αντίκτυπο στον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία στην ΕΕ.

Υπενθυμίζοντας στον αναγνώστη πως η πολιτική συνθήκη που βιώνουμε σήμερα παρουσιάζει ανησυχητικά πολλά κοινά στοιχεία με ένα προηγούμενο επεισόδιο της ευρωπαϊκής ιστορίας, ο συγγραφέας καλεί τους αναγνώστες να προβληματιστούν μαζί του για τη νέα μορφή επανάστασης που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη και τους προετοιμάζει με τον πιο βαθυστόχαστο και διεισδυτικό τρόπο για τις προκλήσεις που επιφυλάσσει το μέλλον για την ταυτότητα –ή ακόμα και για την επιβίωση– της ΕΕ.

Το Μετά την Ευρώπη: Μετανάστευση – Εθνικισμός – Λαϊκισμός είναι ένα πολύτιμο έργο που πρέπει να διαβαστεί από κάθε ανήσυχο πολίτη της Ευρώπης.

Είπαν για το βιβλίο: «Με διορατικότητα και ενσυναίσθηση, ο Κράστεφ μας δίνει ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να κατανοήσουμε την κρίση της Ευρώπης». Timothy Snyder

«Λίγοι άνθρωποι αμφισβητούν τις συμβατικές πεποιθήσεις όπως ο Ίβαν Κράστεφ». George Soros

«Ο Ίβαν Κράστεφ είναι ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές της Ευρώπης. Το βιβλίο θα πρέπει να διαβαστεί προσεκτικά από όλους όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος». Madeleine K. Albright, πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο συγγραφέας Ο Ivan Krastev είναι πρόεδρος του Κέντρου Φιλελεύθερων Στρατηγικών στη Σόφια της Βουλγαρίας και μόνιμος εταίρος του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Βιέννη. Αρθρογραφεί στους International New York Times και έχει συγγράψει το βιβλίο Democracy Disrupted: The Politics of Global Protest.


Το μαργαριτάρι
JOHN STEINBECK



Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Ξένη Λογοτεχνία
 Σελίδες: 136
 Σχήμα: 14,5Χ20,5
ΙSBN: 978-960-569-897-3
Τιμή: 8,99 €

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί σε νέα μετάφραση του Μιχάλη Μακρόπουλου η κλασική νουβέλα του Τζον Στάινμπεκ Το μαργαριτάρι (The Pearl). Στο βιβλίο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε μορφή νουβέλας το 1947, ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέας αφηγείται την τραγική ιστορία ενός φτωχού ανδρόγυνου, του Κίνο και της Χουανίτα, που νομίζουν πως η τύχη τους αλλάζει όταν ο Κίνο, έμπειρος αλιέας μαργαριταριών, βρίσκει στη θάλασσα το Μαργαριτάρι του Κόσμου. Με το Μαργαριτάρι ελπίζουν πως θα μπορέσουν να πληρώσουν το γιατρό που θα σώσει τη ζωή του γιου τους Κογιοτίτο και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους για το μέλλον. Μόνο που το Μαργαριτάρι φέρνει μάλλον δεινά, παρά ευτυχία. Η Χουανίτα καταλαβαίνει από νωρίς την κακοτυχία που το συνοδεύει, ο Κίνο όμως θα παλέψει εναντίον όλων πιστεύοντας ότι, χάρη στο Μαργαριτάρι του, θα αποκτήσει όσα έχει ονειρευτεί, εθελοτυφλώντας μπροστά στην καταστροφή που καραδοκεί.
 Εμπνευσμένη από έναν μεξικανικό μύθο, η ιστορία του Στάινμπεκ έχει τη δύναμη μιας παραβολής. Η κριτική είδε το βιβλίο ως μια λυρική συμπύκνωση της ανθρώπινης εμπειρίας, ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας δήλωνε πως με το Μαργαριτάρι θέλησε να μιλήσει «για την ανθρώπινη απληστία, τον υλισμό και την εγγενή αξία ενός πράγματος». Ακριβώς επειδή πραγματεύεται θεμελιώδη ζητήματα όπως τη μάχη του Καλού και του Κακού που ενυπάρχει στην ανθρώπινη φύση, την ισχύ της απληστίας και της χειραγώγησης αλλά και την ανιδιοτελή αγάπη, Το Μαργαριτάρι διδάσκεται ώς σήμερα στα αμερικανικά σχολεία. Το Μαργαριτάρι μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1947, στην ομώνυμη πολυβραβευμένη ταινία του Εμίλιο Φερνάντεζ συνσεναριογράφος της οποίας ήταν ο συγγραφέας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο συγγραφέας Ο John Ernst Steinbeck (Τζον Στάινμπεκ) γεννήθηκε το 1902 στο Σαλίνας της Καλιφόρνιας και πέθανε το 1968 στη Νέα Υόρκη. Η καταγωγή του, από τον προπάππο του, ήταν γερμανοϊρλανδική. Οι γονείς του ζούσαν σε μια μικρή πόλη κοντά στο Μοντερέι και ο Τζον, που ως νεαρός δούλευε τα καλοκαίρια σε αγροκτήματα της περιοχής, γνώρισε από πολύ νωρίς και από κοντά, τη δύσκολη ζωή των μεταναστών και των εργατών, την οποία περιέγραψε με μεγάλη δραματουργική δύναμη στο έργο του. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, αλλά προτού πάρει το πτυχίο του πήγε στη Νέα Υόρκη όπου έκανε διάφορες δουλειές, ενώ παράλληλα άρχισε να γράφει. Την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης, την οποία αποτυπώνει γλαφυρά σε πολλά από τα έργα του, ζει με την πρώτη του γυναίκα σε ένα εξοχικό στο Μοντερέι, το οποίο του έχει προσφέρει ο πατέρας του μαζί με ένα γενναίο δάνειο, για να μπορέσει να αφιερωθεί στο γράψιμο. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Η χρυσή κούπα, δημοσιεύτηκε το 1929. Έγινε γνωστός με το μυθιστόρημα Τορτίγια Φλατ το 1953, αλλά η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1937 με το Άνθρωποι και ποντίκια, ενώ το 1940 τιμήθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ για Τα σταφύλια της οργής. Το 1962 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ο Στάινμπεκ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, κύριος εκπρόσωπος του νατουραλισμού και της κοινωνικής πεζογραφίας στην Αμερική. Αποκλειστικά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν, σε μεταφράσεις του Μιχάλη Μακρόπουλου, τα βιβλία του Άνθρωποι και ποντίκια, Τα σταφύλια της οργής, Τα λιβάδια του ουρανού, Ανατολικά της Εδέμ και Το μαργαριτάρι.

#beautydayswithabook #beautydaysblogbyMaryandEva #blog #blogger #εκδόσειςΠαπαδόπουλος #bookstagram#instabook #booklover #booktime #βιβλία #ilovebooks #παιδικά_βιβλία

Beauty Days Blog by Mary and Eva


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅