«Συλλεκτικές Εντυπώσεις» ,μια ποιητική συλλογή απο τον Τριγλίδη Γρηγόρη

                                                  «Συλλεκτικές Εντυπώσεις»



Τα ποιήματα που εμπεριέχονται στο βιβλίο αυτό τα έγραψε ο ποιητής και συγγραφέας Τριγλίδης Γρηγόρης κατά την διάρκεια της καθημερινότητάς του, σε στιγμές χαλάρωσης.
Πριν ξεκινήσει να γράφει, συνειδητοποίησε πως απλές καθημερινές στιγμές που ζούμε, έχουν κάτι ξεχωριστό και εμείς, λόγο ρουτίνας, τα προσπερνάμε σαν να μην έγιναν ποτέ.
Έτσι λοιπόν προσπάθησε με τον δικό του τρόπο να δώσει την ουσία που αισθανόταν εκείνη τη στιγμή.
 Η ποίηση σε αυτόν εκφραζόταν στην διάρκεια που απολάμβανε το ηλιοβασίλεμα «Ερυθρός Ουρανός», τον άνεμο της Πιερίας «Πιερικό Αεράκι».

 Όταν έλεγε με τον δικό του τρόπο «Καλημέρα» ή θυμόταν «Αναμνήσεις».

 Όταν ανέβαινε στον Όλυμπο κι έγραφε γι’ αυτόν «Όλυμπος».

Όταν καθόταν μέσα σε μια δυνατή καλοκαιρινή βροχή χωρίς ομπρέλα, μετά από μια πολύ ζεστή ημέρα «Ουράνια Αντιπαράθεση».

Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την «Αγάπη».

Όταν κοιτούσε την «Ανατολή» και την ερμήνευσε σαν κόρη που αγάπησε κ.α.

Ο ποιητής προσπαθεί μέσα από το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο του, να μας υπενθυμίσει αυτό το κάτι, αυτό το μοναδικό που κρύβει αυτή η στιγμή, ή να προσθέσει τη μαγεία που ο ίδιος αντιλήφθηκε πως, η στιγμή με τον τρόπο αυτό θα γίνει μαγική και να μας βοηθήσει να την απολαύσουμε ξανά.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ



Ο Γρηγόρης Τριγλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977, όπου και μεγάλωσε μέχρι τα δεκαοχτώ του. Έπειτα, κατατάχθηκε στον στρατό, ακολουθώντας μια πορεία δεκαπέντε ετών. Συνταξιοδοτήθηκε από τον στρατό λόγο τετραπληγίας, η οποία βελτιώθηκε σε τετραπάρεση. Τον Ιανουάριο του 2016 έγινε μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, ανέλαβε το επίσημο Blog και το κανάλι της ένωσης στο Youtube όπως και την επίσημη της στο Google μαζί με τις φιλολόγους, Ευγενία Κορτσάρη και Γιώτα Παπαδοπούλου. Το Μάιο του 2017 έγινε τακτικό Μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. Το ταλέντο του στην γραφή φάνηκε σε μικρή ηλικία, καθώς άφηνε παντού χαρτάκια με τις σημειώσεις του. Το «Όνειρα ξεχασμένα» είναι η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια. Έχει πάρει μέρος στο ποιητικό ανθολόγιο «Η ποίηση στις ράγες Θεσσαλονίκη - Κατερίνη 2017» με το ποίημα «Ουράνια Αντιπαράθεση. http://www.easywriter.gr/ebooks/item/1613 Τον Μάιο του 2018 έκδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Συλλεκτικές Εντυπώσεις» από τις εκδόσεις Όστρια. Είναι χωρισμένος κι έχει δυο γιούς τον Αλέξανδρο 14ων ετών και τον Μιχάλη 11 ετών που τους υπεραγαπάει. 

Μπορείτε να τον βρείτε: Facebook: https://www.facebook.com/triglidis 
 Σελίδα FB: https://www.facebook.com/triglidis 
 Ομάδα FB: https://www.facebook.com/groups/gtriglidis/ 
Email: gtriglidis@live.com 
Κιν: 6940691819 
Τηλ:2313089148

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ