Ποίηση για το καλοκαίρι!από τις Εκδόσεις Πηγή.

Ποίηση για το καλοκαίρι!
Τρεις νέες ποιητικές συλλογές με άξονα την αναζήτηση, τον έρωτα, την αποθέωση, σε φόντο γαλάζιο, της θάλασσας, του ουρανού, του ελληνικού καλοκαιριού από τις Εκδόσεις Πηγή.

                                             Ο Γαλάζιος Κήπος
                                     από τον Παναγιώτη Δόικο


- Ο καθηγητής φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Παναγιώτης Δόικος γράφει για τον έρωτα και την αγάπη στη συλλογή του "Ο Γαλάζιος Κήπος", παντρεύοντας τα "θεϊκά" συναισθήματα με τη γήινη φύση μας. Η γραφή του, άκρως ερωτική και αισθαντική, θυμίζει πελαγίσια αύρα στα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού.

Μια μόνο φορά, παντοτινή και απέραντη, μου χαρίζει ο έρωτας το στέμμα του το άπαρτο. Με το σπαθί της αχτίνας του ανοίγει και στους δυό μας την απάτητη πατρίδα του, εκείνη που κυμάτιζαν μέσα της μόνο τα όνειρά μας. Μα τώρα, με την πνοή τους να έχει περάσει αμετανόητη μέσα από τα βάσανα και να σκιρτά από το φως επάνω στα πρόσωπά μας, την περπατούμε κι εμείς, η νεράιδα μου κι εγώ, στο μαζί που γεννήθηκε από το άρωμα του γαλάζιου και των νοημάτων τα ξέφωτα. Ο κήπος είναι το παλάτι μας, γεμάτος από το Ναι που μας έσμιξε μέσα στο μυστικό της ξαστεριάς του κόσμου


                                Εντός μου γραφή γαλάζια
                          από την Έλενα Κιρκασιάδου-Αθηνέλλη




- Η πρώτη ποιητική συλλογή της Έλενας Κιρκασιάδου-Αθηνέλλη βουτάει βαθιά στα γαλάζια νερά της ανθρώπινης ψυχής. Στίχοι χρωματισμένοι με αισθήματα, εικόνες και ήχους, συγκεντρώθηκαν στο βιβλίο "Εντός μου γραφή γαλάζια".

Θα βραδιάσει κι απόψε.
Παίρνω θέση κάτω από το φως του φεγγαριού.
Κι αν το σύννεφο απλωθεί και λίγο σκοτεινιάσει,
θα είναι πιο όμορφη της θάλασσας η εικόνα.

                                            Κέρινος Θίασος
                                       από τη Ζωή Μακρονάσιου





- Όταν η ποίηση συνάντησε την αυτογνωσία έφτιαξαν μαζί τον "Κέρινο Θίασο", με μαέστρο τη Ζωή Μακρονάσιου. Η ποιήτρια αναζητάει με την ψυχή της δρόμους χαράς και αισιοδοξίας, παραμερίζοντας την παραίτηση και την ψευδαίσθηση, αποδεικνύοντας πως η ζωή μπορεί να ανθίσει ακόμη και πάνω στην πέτρα.


Ο Κέρινος Θίασος αποτελεί περισσότερο μια συλλογή εσωτερικής αναζήτησης, που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τα εργαλεία και τα εφόδια της ποίησης. Στη διαδρομή αυτής της αναζήτησης, λοιπόν, πορεύονται ψυχές εκτεθειμένες, έκθετες, έκφυλες, φαύλες που σκοντάφτουν πάνω σε λεπίδες αντί για ελπίδες. Σε μια αέναη πάλη τελικά η ζωή ανθίζει ακόμα και πάνω στην πέτρα, για να διαδηλώσει περίτρανα τη συνεχή διεκδίκηση της χαράς, την άρνηση σε κάθε μορφή παραίτησης ή ψευδαίσθησης: «Πέτρα, κι εγώ πάνω σου ανθίζω, χώμα, νερό, ήλιος, όλα εσύ».

#beautydayswithabook #book #beautydaysblogbyMaryandEva #blog #blogger # #bookstagram#instabook #booklover #booktime #βιβλία #ilovebooks #βιβλία #Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή 
http://www.pigi.gr/   
https://www.facebook.com/ekdoseispigi/?fref=ts  
https://www.facebook.com/BeautyDayswithabook/?modal=admin_todo_tour
https://www.facebook.com/BeautyDaysBlogbyMaryandEva/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅