ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ "ΑΓΡΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ"

Σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK , φιλοξενούμε την συγγραφέα ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ .Είναι η δεύτερη φορά που  την έχουμε κοντά μας ,  για να μας μιλήσει για το βιβλίο της  ΑΓΡΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ. Την πρώτη συνεντευξη για το βιβλίο της (παραμύθι) "Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΡΚΑΓΙΑ" μπορειτε να βρείτε εδώ .



Καλημέρα κα Κωνσταντινίδου ,σας καλωσορίζουμε και ξεκινάμε τις ερωτήσεις μας  .

1) Μια ιστορία αγάπης  δυο νέων ,που έχουν όλη την ζωή μπροστά τους ,όμως  τους χωρίζουν πολλά ,τους ενώνουν όμως άλλα τόσα .Η ιστορία σας διαδραματίζεται αρχικά στην Ρουμανία,στο Βουκουρέστι και μάλιστα σε μια δύσκολη πολιτική περίοδο   ,που περιγράφετε απλά χωρίς να θίγεται κανένας και κατόπιν η ιστορία μεταφέρεται στην Ελλάδα ,στην Θεσσαλονίκη  .Μια ερωτική ιστορία  όπου τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις βάζουν εμπόδια ,άλλα κάνουν τον έρωτα και την επιθυμία για την ζωή, πιο δυνατά ,ώστε τα υπερνικούν όλα και προχωράνε μαζί μέχρι το τέλος ,ένα αναπάντεχο όμως τέλος!Μιλήστε μας για το βιβλίο σας «ΑΓΡΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ ». Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε; Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε; 



Ξεκίνησα να γράφω το μυθιστόρημά μου '' Άγριος Δούναβης '' το 2008. Η συγγραφή του, την οποία θα χαρακτήριζα ως μια περιπετειώδη Οδύσσεια, κράτησε δύο χρόνια. Πηγή έμπνευσης για το βιβλίο μου αποτέλεσε η ίδια η ζωή, η οποία δεν μας προσφέρει μόνο χαρές, αλλά και λύπες.  Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, με φόντο το Βουκουρέστι και το πέρασμά του από την μια εποχή στην άλλη. Ο Δούναβης θα φέρει κοντά, με μια ακατανίκητη έλξη, τον Στεφάν και τη Δανάη, δυο ανθρώπους αντίθετους σχεδόν από κάθε άποψη, που θα γνωριστούν τυχαία στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας και θα ερωτευτούν με πάθος. Όμως, η ασύμβατη προς τα κοινωνικά στερεότυπα σχέση τους, θα τους οδηγήσει σε σύγκρουση με έναν κόσμο γεμάτο προκατάληψη, όπου θα δοκιμαστούν οι αντοχές τους. Θα καταφέρει άραγε ο Δούναβης να δώσει ζωή στα όνειρα των ηρώων μου που πρωταγωνιστούν στο παραδουνάβιο σκηνικό; 

Δεν μένει παρά να το ανακαλύψετε! 


2)Τελικά πόσο δύσκολες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις ?Ποιο ειναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστη σας? 


 Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάρα πολύ δύσκολες, γεμάτες συμβιβασμούς, ανασφάλειες και έλλειψη εμπιστοσύνης. Οι σύντροφοι πλέον δεν είναι εκδηλωτικοί, δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, εθελοτυφλούν, κρύβουν τα συναισθήματά τους και παγιδεύονται σε σχέσεις που δεν τους ικανοποιούν. 
Στο χέρι μας είναι να απεγκλωβιστούμε από αυτήν την στάσιμη κατάσταση, να προσεγγίσουμε τον άνθρωπό μας, να του μιλήσουμε, να μοιραστούμε μαζί του τους φόβους μας και τις ανησυχίες μας, με καλή θέληση, πίστη και υπομονή. 
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, θα ήθελα καταρχήν ο αναγνώστης να απολαύσει ένα συναρπαστικό ταξίδι από τον Δούναβη μέχρι τον Θερμαϊκό, συντροφιά με τους παθιασμένους ήρωές μου τον Στεφάν και τη Δανάη. Στη συνέχεια να απελευθερωθεί από τη μονοτονία της καθημερινότητας, και να επαναπροσδιορίσει τη στάση του στη ζωή και τη σχέση του με τους άλλους ανθρώπους. Να καλλιεργήσει τα συναισθήματά του, να κλάψει, να γελάσει, να συγκινηθεί, και να θυμηθεί χειρονομίες που έχουμε παραμελήσει, όπως ένα χάδι και μια αγκαλιά. Να αντιληφθεί ότι η καχυποψία λειτουργεί ως τροχοπέδη και ανακόπτει την προσπάθεια προσέγγισης προς τους άλλους, καταλύει τις διαπροσωπικές σχέσεις και μας εμποδίζει να κατανοήσουμε πόσο αλληλένδετοι είμαστε μεταξύ μας και πόσα κοινά σημεία υπάρχουν που μας ενώνουν. 
Και τέλος, το σημαντικότερο όλων θα είναι, όταν διαπιστώσει ο αναγνώστης ότι η αληθινή αγάπη είναι αυτή που αντέχει στις δοκιμασίες!

Οι Σιδηρές Πύλες του Δουνάβεως. 


3) )Το βιβλίο σας έχει δυνατές σκηνές μεταξύ των ηρώων του αλλά και καταπληκτικές περιγραφές τοπίων ,στα μέρη όπου διαδραματίζεται η ιστορία αγάπης του Στεφάν και της Δανάης (Στο Βουκουρέστι,την Κωνσταντζα ,την Θεσσαλονίκη ,την Έδεσσα) .Ο αναγνώστης μεταφέρεται στα μέρη αυτά με την φαντασία του και είναι σαν να ζει την ιστορία από κοντά !Πως θα σας φαίνονταν η ιδέα   το βιβλίο σας, να γινόταν κινηματογραφική ή τηλεοπτική ταινία ?

Καταπληκτική! Θα ήταν ευχής έργον εάν το βιβλίο μου γινόταν μια κινηματογραφική ταινία ή μια τηλεοπτική σειρά!




4) Πως προέκυψε ο τίτλος του βιβλίου ΑΓΡΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ .Υπήρχε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε?


Δεν υπήρξε κανένας άλλος τίτλος! Ευθύς εξαρχής, από τη σύλληψη της ιδέας του έργου μου, μέχρι την αποτύπωσή της στο χαρτί, ο Δούναβης κυριαρχούσε στο μυαλό μου. Ο ποταμός αυτός, μου προκάλεσε όχι μόνο θαυμασμό, αλλά και δέος-τόσο τεράστιος και αχανής ήταν-, όταν τον αντίκρισα κάποτε για πρώτη φορά σε ένα ταξίδι μου στην ανατολική Ευρώπη. Έτσι, το στοιχείο του νερού, πηγή ζωής και όχι μόνο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του τίτλου του βιβλίου μου, όπου ο Δούναβης χρησιμοποιείται κυριολεκτικά, μεταφορικά και συμβολικά. Όσο για το επίθετο '' άγριος '', αυτό αποδίδει το ευμετάβλητο της ζωής, η οποία είναι ωραία, παρά τις δυσκολίες της, και αξίζει να ζούμε τις στιγμές ευτυχίας σαν αιώνιες!



5Διαβάσατε το βιβλίο σας μετά την έκδοσή του; Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να αλλάξετε στην ιστορία σας;  


Φυσικά και διάβασα το βιβλίο μου μετά την έκδοσή του! Πάμπολλες φορές!  Δεν θα ήθελα να αλλάξω το παραμικρό στην ιστορία μου! Μου αρέσει έτσι όπως είναι! 




6) Αν σας ζητούσα να ντύσετε το βιβλίο σας με ένα μουσικό κομμάτι ποιο θα ήταν αυτό?


'' Τα κύματα του Δουνάβεως '', το γνωστό βιενέζικο βαλς! Όπως επίσης και το '' Όλα σε θυμίζουν '', που ερμηνεύει η Χάρις Αλεξίου!


Ο καταρράκτης Κάρανος της Έδεσσας.


7) θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα 

Αξίζει να αναφέρω ότι η συγγραφή προέκυψε στη ζωή μου ως εκ θαύματος, έτσι ξαφνικά! Αυτό συνέβη δέκα χρόνια πριν, λίγο μετά από μια περιπέτεια που είχα με την υγεία μου. Λειτούργησε κατά κάποιον τρόπο θεραπευτικά, ως βάλσαμο στην καρδιά και στην ψυχή μου. Το γράψιμο ήρθε μετά από μια σκοτεινή περίοδο γεμάτη διαγνώσεις, θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις, ως μια σιωπηλή αφήγηση στην οποία εμπεριέχονται ένα ξέσπασμα, ένα παράπονο, ένας σπαραγμός, μια δοκιμασία, μια κραυγή. Όταν κάποια στιγμή, κατάφερα να σταθώ στα πόδια μου, ένιωσα σαν να ξαναγεννήθηκα, πλημμυρισμένη από αγάπη, ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το θαύμα που λέγεται ζωή. 

Ελπίζω και εύχομαι ο Θεός να μου δίνει υγεία, δύναμη και φώτιση, ώστε να συνεχίσω να γράφω για τον άνθρωπο, για τους καημούς και τα βάσανά του, για τις χαρές και τις λύπες του, για τις ελπίδες και τα οράματά του!


8) Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο στο μέλλον; 


Ετοιμάζω μια σειρά διηγημάτων με θέματα κοινωνικού περιεχομένου, τα οποία έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τη συνεχή αναζήτησή του για αγάπη, ευτυχία, αποδοχή!



9) Πείτε μας αγαπημένα σας βιβλία και συγγραφείς.


'' Η φόνισσα '' του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, '' Στα μυστικά του βάλτου '' της Πηνελόπης Δέλτα, και '' Η Θεία Κωμωδία '' του Δάντη(Dante Alighieri). Πρόκειται για ένα επικό έργο του Μεσαίωνα, γεμάτο σύμβολα και συμβολισμούς, στο οποίο ο ποιητής περιγράφει το φανταστικό του ταξίδι στον Άδη, με αξιοθαύμαστη ακρίβεια. Στοιχεία τα οποία με εντυπωσίασαν τόσο πολύ, ώστε επέλεξα να χρησιμοποιήσω μια φράση από την '' Πύλη της Κολάσεως '' του μεγάλου αυτού ποιητή, στο μυθιστόρημά μου '' Άγριος Δούναβης '', προκειμένου να αποδώσω την ατμόσφαιρα της εποχής, στην οποία αναφέρεται το βιβλίο μου.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά κατά έναν περίεργο λόγο, με προσέλκυαν οι ιστορίες-θρίλερ, από μικρή!

Το πάρκο Χεραστράου στο Βουκουρέστι.



10) Κυρία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το μυθιστόρημά μου '' Άγριος Δούναβης '', από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας ετοιμοπαράδοτο ή κατόπιν παραγγελίας, από τις Εκδόσεις Ανάτυπο. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μου στην ιστοσελίδα μου στο facebook. Επικοινωνία μέσω μηνύματος.

Σας ευχαριστώ πολύ κ. Μαίρη Τσιλίκη για τις τόσο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σας, όπως επίσης για τη την τιμή και τη χαρά της λογοτεχνικής φιλοξενίας στην τόσο αξιόλογη ιστοσελίδα σας Beauty Days with a book !



Περισσότερα για το βιβλίο της κας Τριανταφυλλιάς Κωνσταντινίδου ,ΑΓΡΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ μπορείτε να βρείτε σε προηγούμενη ανάρτησή μας εδώ 

#beautydayswithabook #beautydaysblogbyMaryandEva #ΕΚΔΟΣΕΙΣ_ΑΝΑΤΥΠΟ #blog #blogger  #bookstagram #instabook #booklover #booktime #βιβλία #ilovebooks
BEAUTY DAYS WITH A BOOK 

Εκδόσεις Ανάτυπο


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ