ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΛΙΣΙΑ ΠΑΡΣΕΚΙΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ «ΠΟΥΕΝΤ », ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα του βιβλίου «ΠΟΥΕΝΤ – 19 Σπονδυλωτά διηγήματα για τη ζωή», την Αλίσια Παρσεκιάν. Το βιβλίο εκδόθηκε από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Κυρία Αλίσια Παρσεκιάν, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας καλύτερα!




 1) Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΠΟΥΕΝΤ», ένα βιβλίο με 19 σπονδυλωτά διηγήματα για τη ζωή. Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ’ αυτό το βιβλίο και ποιος είναι ο λόγος, ο σκοπός που το γράψατε; 

Το βιβλίο απαρτίζεται από 19 διηγήματα, καθένα από αυτά αποτελεί & έναν ξεχωριστό σπόνδυλο με κεντρική ηρωίδα τη Δανάη & εξίσου σημαντκούς τους υπόλοιπους ήρωες. Οι ξεχωριστοί αυτοί σπόνδυλοι, στο τέλος του βιβλίου, ενώνονται, εφάπτονται σε κάποιο σημείο. Μέσα από τις «Πουέντ» γράφω όχι μόνο για την ομορφιά της ζωής, αλλά & για τη δυστυχία της. Γράφω για την αγάπη, για τον έρωτα, για τη μητρότητα, για τη φιλία, για την προδοσία, για τα πάθη, για την κακοποίηση, για τον βιασμό, για την ασθένεια, για την αυτοκτονία, για τον θάνατο. Για τα περισσότερα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο, η πλειονότητα των ανθρώπων δυσκολεύεται ν’ανοίξει κουβέντα από φόβο, από άγνοια, από αδιαφορία. Στο βιβλίο, οι ήρωες μιλούν ξεκάθαρα για όλα αυτά τα θέματα. Η Δανάη παραδέχεται πως η ψυχή & το σώμα της καταρρέουν, δεν φοβάται να το πει. Στις δύσκολες στιγμές, εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να κλεινόμαστε στους εαυτούς μας, να κλειδώνουμε την ψυχή μας & να κουβαλάμε μονάχοι μας όλα τα προβλήματα που μας καθηλώνουν. Μέχρι που έρχεται η στιγμή που αποκαμωμένοι από τον πόνο, ζητάμε απεγνωσμένα βοήθεια. Αν μπορούσα να δώσω μια συμβουλή, αυτή είναι: ΜΙΛΗΣΤΕ για όσα σας πνίγουν & σας ματώνουν την ψυχή, σε συγγενείς, φίλους, συντρόφους, σε ανθρώπους που νιώθετε ασφάλεια να ξεδιπλώσετε την καρδούλα σας. Όλα τα έσοδα από τις «Πουέντ», θα τα διαθέσω για την ιατρική έρευνα για τα αυτοάνοσα νοσήματα καθώς & για τη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την αντιμετώπιση του σωματικού & ψυχικού πόνου των ανθρώπων που νοσούν από αυτοάνοσες παθήσεις. Η Δανάη ονειρεύτηκε έναν κόσμο καλύτερο & πιο ανθρώπινο από αυτόν που ζούμε & εγώ απόφασισα να συμβάλλω σ’αυτό, προσπαθώντας με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να πραγματοποιήσω μία από τις πτυχές του ονείρου της. 

2) Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία; Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας; 

Για τις «Πουέντ», ως απλή αναγνώστρια, οι εξομολογήσεις της Δανάης & των υπόλοιπων ηρώων μέσα από τους μονολόγους & τους διαλόγους θεωρώ πως είναι το πιο δυνατό σημείο του βιβλίου. Επίσης, η χρήση της πρωτοπρόσωπης καθώς & της τριτοπρόσωπης αφήγησης, είναι κομβική στη ροή των διηγημάτων. Οι ήρωες, παρότι είναι πλασμένοι, θα μπορούσαν να είναι υπαρκτοί, ζωντανοί, καθημερινοί άνθρωποι. Αφουγκράζονται, νιώθουν, μονολογούν, συνομιλούν, συγκρούονται. Το μήνυμα που θα ήθελα να αποκομίσουν οι αναγνώστες μέσα από το βιβλίο, είναι ότι το σκοτάδι δεν θα καταφέρει ποτέ να κερδίσει την αγάπη & το φως. Πάντα το φως & η αγάπη θα βρίσκουν τρόπο να αναδύονται & πάλι στην επιφάνεια. Όλοι μας δίνουμε καθημερινές μάχες, άλλοτε μυστικές & άλλοτε φανερές. Κρύβουμε μέσα μια απίστευτη εσωτερική δύναμη, που ούτε εμείς οι ίδιοι δεν γνωρίζουμε την υπάρξή της. Μια μάχη, ίσως χαθεί. Ο πόλεμος όμως μαίνεται & εμείς παλεύουμε για να βγούμε νικητές. 

3)Ταυτίζεστε με το βιβλίο, είναι μια αληθινή ιστορία δική σας ή κάποιου γνωστού σας ατόμου; 

Η Δανάη & οι υπόλοιποι ήρωες του βιβλίου χορεύουν τόσο στη μυθοπλασία όσο & στην πραγματικότητα. Σε κάθε διήγημα, μέσα στις λέξεις & στις εικόνες, υπάρχει μια αλήθεια. Σε όλα τα βιβλία υπάρχουν αληθινά στοιχεία, στοιχεία από την πραγματική ζωή. Κατά την άποψή μου, η ίδια η ζωή δείχνει τον δρόμο προς τη συγγραφή ενός βιβλίου, σε στιγμές ανύποπτες. 

4)Μιλήσετε για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Πώς και πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή; 

Από μικρό κορίτσι, έγραφα. Μια ζωή έγραφα, γράφω & θα γράφω. Επικοινωνώ καλύτερα μέσα από τον γραπτό λόγο. Η χρήση του προφορικού λόγου με δυσκολεύει, είμαι πολύ χαμηλών τόνων άνθρωπος. Συνδέθηκα απίστευτα με δύο μάθηματα κατά τη διάρκεια των σχολικών μου χρόνων, αυτό της Έκθεσης-Έκφρασης & της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Είχα υπέροχους καθηγητές που με ενθάρρυναν να μη σταματήσω ποτέ να γράφω, να διαβάζω & να αναλύω κείμενα. Ξεκίνησα από μια απλή καταγραφή όσων με απασχολούσαν & ήθελα να απελευθερώσω. Συνέχισα γράφοντας ιστορίες. Ύστερα ήρθαν οι «Πουέντ». Εύχομαι το μέλλον να φέρει & άλλες συγγραφικές καταθέσεις ψυχής. 

5) Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις; 

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή & μαγικό ραβδί για να ξεχωρίσει κάποιος πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας, κατά τη γνώμη μου. Κατά τη διάρκεια της συγγραφής των «Πουέντ» άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο να δημιουργήσει τους ήρωες & ύστερα τους ήρωες να πουν όσα νιώθει η ψυχούλα τους. Η κατάθεση ψυχής του συγγραφέα & το άγγιγμα ψυχής του αναγνωστικού κοινού, βρίσκουν σημείο επαφής. Χρειάζονται & οι δύο πλευρές τον χρόνο τους. 




6) Πώς προέκυψε η συνεργασία για την έκδοση του πρώτου βιβλίου σας με τις Εκδόσεις Πηγή; 

Η συνεργασία μου με τις Εκδόσεις Πηγή προέκυψε ονειρικά. Ως φανατική αναγνώστρια & βιβλιοφάγος, αγόρασα το υπέροχο βιβλίο της Αθηνάς Τερζή «Αν είχα μια Μαρία σε μια σοφίτα», που έχει εκδοθεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Αυτό ήταν. Λάτρεψα την πένα της Αθηνάς Τερζή, το εξώφυλλο, τα περιεχόμενα, την ποιότητα του χαρτιού & τις γραμματοσειρές που κοσμούσαν όλες τις σελίδες & το οπισθόφυλλο, λάτρεψα τα πάντα. Όταν ολοκλήρωσα το διάβασμα του βιβλίου της Αθηνάς, έκανα μια ευχή. Ευχήθηκα, λοιπόν, οι «Πουέντ» να σμίξουν με τις Εκδόσεις Πηγή & να περπατήσουν παρέα τον δρόμο πριν, κατά τη διάρκεια & μετά την έκδοση. Η ευχή μου, έγινε πραγματικότητα! 

 7) Πώς νιώθετε τώρα που εκδόθηκε το πρώτο σας βιβλίο; 

Η συνεργασία μου με τις Εκδόσεις Πηγή είναι μαγική, είμαι τόσο τυχερή, είναι η συγγραφική μου οικογένεια. Νιώθω ευγνωμοσύνη & ευτυχία για την αγάπη & τη μεγάλη αγκαλιά του αναγνωστικού κοινού προς το πρόσωπό μου & προς τις «Πουέντ». 

8) Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε; 

Μέσα στα μελλοντικά μου σχέδια είναι η μετάφραση των «Πουέντ», στην αγγλική γλώσσα. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσω με τη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου, καθώς η Δανάη & οι υπόλοιποι ήρωες δεν μας αποχαιρετούν στο τέλος των «Πουέντ», η ιστορία συνεχίζεται. Μακάρι οι «Πουέντ» να καταφέρουν να γίνουν θεατρική διασκευή & να μεταφερθούν στη θεατρική σκηνή. 

9) Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα;

 Έχω δύο χρώματα αγαπημένα, το κόκκινο & το μαύρο. 

10) Το αγαπημένο σας τραγούδι; 

To Prelude /The Sound of Music (The Hills are Alive) από τη Μελωδία της Ευτυχίας, με την κρυστάλλινη φωνή της μονάκριβης Julie Andrews. Με ταξιδεύει πάντα αυτό το τραγούδι. Μουσική: Richard Rodgers Στίχοι: Oscar Hammerstein II 

11) Αγαπημένη κινηματογραφική ταινία; 

Παντοτινά διαχρονική & αγαπημένη μου κινηματογραφική ταινία είναι η Μελωδία της Ευτυχίας με την Julie Andrews, τον Christopher Plummer & με πλειάδα υπέροχων ηθοποιών. 

Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις, θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά και θα ήθελα να μας πείτε πού και πώς μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας. 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας & για την όμορφη συνέντευξη που πραγματοποιήσαμε. Το βιβλίο μου, μπορείτε να το βρείτε μέσα από το site των Εκδόσεων Πηγή καθώς & σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Εμένα μπορείτε να με βρείτε στο Ιnstagram: @aliciamarialena καθώς & στο Facebook, στη σελίδα του βιβλίου: Aλίσια Παρσεκιάν_Πουέντ . 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅