5+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ...... ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ !!!

Σκέφτεσαι να ταξιδέψεις στην Ιταλία ή μόλις γύρισες από το ταξίδι σου, στην πανέμορφη και ενδιαφέρουσα αυτή χώρα.
Ψάχνεις να βρεις βιβλία για να διαβάσεις με αναφορά στην γειτονική μας χώρα που τόσο σου άρεσε ,ενθουσιάστηκες ,έμαθες για την ιστορία της άλλα έζησες και την σύγχρονη ζωή της?
Θέλεις να συνεχίσεις το ταξίδι σου μέσα από τον μαγικό κόσμο των βιβλίων ?

Μην ανησυχείς ,το BEAUTY DAYS WITH A BOOK σε συνεργασία με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ έψαξε και σου προτείνει  5+1 βιβλία που θα σε κρατήσουν συντροφιά και θα σε ταξιδέψουν στην Ιταλία.



ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΠΡΟΥΝΙ



Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα,Κοινωνικό,Περιπέτεια
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 18/09/2012
Σελίδες : 424




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Ας τους κάψουμε το στάβλο!»
«Ναι, ας τους κάψουμε το στάβλο!» φώναξαν όλοι σαν με­θυσμένοι και στράφηκαν με τις αναμμένες δάδες προς το κτί­ριο που υψωνόταν σκοτεινό στην απέναντι πλευρά του αλωνιού.
Οι Μπρούνι κοιτάχτηκαν μεταξύ τους δακρυσμένοι, κατά­πληκτοι και μην πιστεύοντας αυτά που συνέβαιναν: ήθελαν να κάψουν το μέρος των παραμυθιών και των φανταστικών ιστοριών, το καταφύγιο των φτωχών, των περιπλανώμενων και των απόκληρων. Ήθελαν να κάψουν το Ξενοδοχείο Μπρούνι!
Ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στην Ιταλία του περασμένου αιώνα, στα χρόνια των Παγκόσμιων Πολέμων, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας και την προσπάθειά της για επιβίωση. Ο Μανφρέντι αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή του συγγραφικού ταλέντου του, φέρνοντας στο προσκήνιο χαρακτήρες απλούς αλλά αξέχαστους, και έναν κόσμο λησμονημένο πια, όπου κυριαρχούσαν η αγάπη, το θάρρος και η ελπίδα.

ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Crime - Αστυνομικό - Θρίλερ,Crime,Θρίλερ,Μυστηρίου
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 08/02/2018












ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ρώμη, 7 Αυγούστου 2012. Μια μέρα μετά τα γενέθλια της μικρότερης κόρης του, ο Βίτο Σεμεράρο εξαφανίζεται. Έχει χωρίσει εδώ και αρκετό καιρό από τη γυναίκα του Κάρλα. 

Η μικρή Μάρα, την ημέρα που κλείνει τα τρία της χρόνια, ξυπνά αναζητώντας τον μπαμπά της. Η Κάρλα, για να την ευχαριστήσει, τον προσκαλεί σε δείπνο. Στην πραγματικότητα, κι εκείνη κατά βάθος θέλει να τον ξαναδεί. Ήταν μαζί μια ολόκληρη ζωή και βίωσαν έναν μεγάλο έρωτα, θα το ξέρουν για πάντα. Ωστόσο, ο Βίτο ήταν ζηλιάρης και βίαιος, ικανός να τη χτυπήσει για το παραμικρό. Για ένα βράδυ λοιπόν η οικογένεια επανενώνεται: ο Βίτο, η Κάρλα, η Μάρα και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά, ο Νίκολα και η Ρόζα. Αλλά η γιορτή κρατάει λίγο.  

Τα ίχνη του Βίτο χάνονται. Η Κάρλα και τα παιδιά τον ψάχνουν απεγνωσμένα. Και μαζί τους, η δεύτερη, παράνομη οικογένειά του, οι συνάδελφοί του, η αδελφή και οι συγγενείς του. Θα τον βρει η αστυνομία και θα αναλάβει η δικαιοσύνη. 

Άραγε μπορεί να υπάρχει μία ξεκάθαρη και απόλυτη αλήθεια;  

Με κινηματογραφικό ρυθμό, η Αντονέλα Λατάντσι αφηγείται μια ιστορία αγάπης, προσπαθώντας να εντοπίσει αυτό που χωρίζει το καλό από το κακό, την ενοχή από τη δικαιοσύνη, τον έρωτα από τη βία.


ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΖΩΗ







Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 24/01/2019
Σελίδες : 312



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Τότε ακόμη δε γνώριζα πώς εκδηλώνεται ο έρωτας, ούτε τη δύναμη με την οποία μπορεί να σε στριμώξει σε μια γωνιά και να σου κόψει την ανάσα.

1978. Πόντε, ένα μικρό χωριό στη βόρεια Ιταλία, γεμάτο δάση, σκουπίδια και ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο. Ένα ανυπόφορα καυτό καλοκαίρι, όπως πολλά άλλα, μαραμένα λουλούδια και βόλτες στους καταρράκτες. Ο Ελία είναι δεκαέξι χρόνων και ζει σ’ ένα απομονωμένο σπίτι με τους γονείς του. Η ζωή του είναι τόσο συνηθισμένη ώστε ακόμη και την ελάχιστη ευτυχία που βιώνει την αποδέχεται ως κάτι το φυσιολογικό. Μέχρι τη μέρα που η όμορφη Άννα επιστρέφει στο Πόντε και σπρώχνει τον Ελία στην ενηλικίωση. Και τότε τα πάντα αλλάζουν. Ο πατέρας του Ελία, ο Έτορε, απολύεται από τη δουλειά του και περιπλανιέται χαμένος στα δαιδαλώδη μονοπάτια του νου του. Ένα νεαρό αγόρι δολοφονείται αναστατώνοντας τη μικρή κοινωνία. Και ένα κορίτσι ανεβαίνει σ’ ένα φορτηγάκι και εξαφανίζεται στο σκοτεινό δάσος… 

"Κάνε στην άκρη, Φεράντε. Μια νέα Έλενα είναι εδώ."
Λούσι Σκόουλς, INDEPENDENT

Ένα πολυσύνθετο μυθιστόρημα-θρίλερ, μια ιστορία ενηλικίωσης και μια μοναδική απεικόνιση της ιταλικής επαρχίας του ’70 από μια νέα, δυναμική φωνή στον χώρο της λογοτεχνίας, που χαρακτηρίστηκε «η νέα Έλενα Φεράντε».


ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ



Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 12/05/2006
Σελίδες : 448



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Ρώμη και την Αυλή της Ραβέννας, στον περίγυρο των ταραγμένων χρόνων της Ύστερης Ρωμαϊκής Εποχής και των μετακινήσεων των λαών, ξετυλίγεται μια ιστορία έρωτα, σκοτεινών συνωμοσιών και δολοπλοκιών, προδοσίας και καταστροφής.
Δύο άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές και πεπρωμένο ενώνουν τις τύχες τους. Εκείνος είναι Γότθος. Ζητά μια γη να στεριώσει το λαό του. Στα χέρια του κρατά τη ρομφαία του τιμωρού. Προορισμός του να δώσει το τελικό πλήγμα στους αρχαίους θεούς που αργοπεθαίνουν. Εκείνη, Ελληνίδα, η τελευταία μιας ηρωικής γενιάς, είναι η ιέρεια της ζωής. Προφητείες και οράματα καθορίζουν τη μοίρα τους και, μέσα από πόνο και αίμα, κατευθύνουν την πορεία της ζωής τους προς την αυγή…που χαράζει στη Δύση.

Μια ιστορία έρωτα και δράσης που ταξιδεύει τον αναγνώστη σε τόπους και χρόνους μακρινούς, φωτίζοντας με τρόπο γλαφυρό και παραστατικό μία από τις πιο συγκλονιστικές, αλλά λιγότερο γνωστές περιόδους της Ιστορίας.

ΔΥΟ ΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΛΙΑ



Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό,Αισθηματικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 12/05/2016
Σελίδες : 576


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μια γυναίκα που λατρεύτηκε. Που έκανε όλη την Ελλάδα να την ερωτευτεί. Τη στιγμή που γεννήθηκε, ένας νάρκισσος ξεπρόβαλλε το κεφαλάκι του από το χώμα και τα αστέρια πήραν φωτιά. Δώρα μοναδικά της χάρισαν, τα βιολετιά της μάτια. Κι ένα υποκριτικό ταλέντο, αστείρευτο. 

Μια ζωή στο κόκκινο, η ζωή της. Κρυμμένη πίσω από λάθη και πάθη, μυστικά και ψέματα. Φόνους, υπεξαιρέσεις, απιστίες και αμαρτίες ανείπωτες. 

Κάθε άντρας που βρέθηκε δίπλα της, την ερωτεύτηκε. Κάθε παιδί που γέννησε, τη μίσησε. 

Μα δεν την ενδιέφερε διόλου. Τους φερόταν υποτιμητικά. Γιατί δεν είχαν ταλέντο, δεν είχαν ομορφιά, δεν ήταν διάσημοι. Θα έρθει άραγε η στιγμή που θα χαρίσει το βασίλειό της για δυο φιλιά;

Ένα μυθιστόρημα που ανασαίνει τις μυρωδιές του φεγγαριού, βουτάει στο απέραντο γαλάζιο των νησιών μας, γεύεται στάλες από τη γοητεία της Ρώμης, περπατάει ξυπόλητο στον τελευταίο κρυμμένο παράδεισο σε αυτή τη γη. Και τραγουδάει για μια αγκαλιά, χάνεται σε δυο φιλιά…

Γιατί η αγάπη είναι σαν την αλφάβητο. Πρέπει να έχεις κάποιον κοντά σου να σ’ τη συλλαβίσει από την αρχή.

Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ - ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ



Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Ιστορία,Χιούμορ
Σειρά : Εκπαιδευτικά
Ημ. Έκδοσης : 21/02/2019
Σελίδες : 160


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ! 

Ο οδηγός που κρατάτε στα χέρια σας περιλαμβάνει πληροφορίες για τον έξυπνο χρονοταξιδιώτη: 
* Πού μπορώ να βρω ένα αξιοπρεπές δωμάτιο ξενοδοχείου στην αρχαία Ρώμη για λιγότερο από πέντε σηστέρσια την ημέρα; Περιλαμβάνεται το πάρκινγκ του αλόγου; 
* Τι κάνω αν μου επιτεθούν βάρβαροι;
* Ποιες νομικές επιλογές έχω αν με ρίξουν στα λιοντάρια στο Κολοσσαίο;  

Στο βιβλίο δίνονται απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις, καθώς και σε πολλές άλλες. Υπάρχουν πρακτικές συμβουλές για να βρείτε τα καλύτερα σημεία για πικ νικ ώστε να παρακολουθήσετε τη δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα στη Ρωμαϊκή Αγορά το 44 π.Χ., καθώς και χρήσιμες κτηματομεσιτικές οδηγίες ώστε να επωφεληθείτε από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Ρώμη το 64 μ.Χ. Θα βρείτε επίσης προτάσεις σχετικά με το ποιες διάσημες προσωπικότητες να συναντήσετε για φαγητό, καθώς και μερικές έξυπνες συμβουλές για να αποφύγετε να πέσετε θύμα δηλητηρίασης, αποκεφαλισμού ή λιντσαρίσματος από έναν εξαγριωμένο όχλο. 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: για να απολαύσετε τις διακοπές σας στο παρελθόν, βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε μαζί σας έναν Οδηγό από το μέλλον!

Όταν το χιούμορ και η μυθοπλασία συναντούν το βιβλίο γνώσεων… προκύπτει ο πιο ανατρεπτικός και πρωτότυπος οδηγός για την αρχαία Ρώμη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅