ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΑΡΡΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ"

Καλημέρα σας! Σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα του βιβλίου «Ιστορίες του Έρωτα και της Φωτιάς» που εκδόθηκε από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, την κυρία Σάρα Κατερίνα Παπαδάκη.

 Κα Παπαδάκη, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας καλύτερα!



 1) Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «Ιστορίες του Έρωτα και της Φωτιάς». Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε; 

Εγώ σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε! Πρόκειται για 22 ιστορίες με κοινό άξονα τις προσωπικές σχέσεις, τις επιλογές και την αγάπη. Οι ιστορίες αυτές έχουν γραφτεί η κάθε μια αυτόνομα μέσα σε μια διάρκεια δύο ετών. Πολύ αργότερα σκέφτηκα να τις συγκεντρώσω όλες μαζί.

 2) Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σε αυτό το βιβλίο; Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία; 

Πρόκειται για μικρές στιγμές μέσα σε μια σχέση. Πως κάποιες αποφάσεις ή επιλογές την καθορίζουν. Τι ρόλο παίζει η συγχώρεση, η ανάμνηση, η απουσία, η παρουσία. Επί της ουσίας περιέχει όλες αυτές τις λεπτομέρειες που όμως είναι δομικά στοιχεία μιας σχέσης.

 3) Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας; 

Να καταλάβει πως στις μέρες μας, όπου όλα γίνονται γρήγορα και κατά συνέπεια επιφανειακά, πρέπει λίγο να σταθούμε και να ζήσουμε την στιγμή. Να αντιληφθούμε την σημασία της και την ευλογία της. Να ψάξουμε πιο βαθιά μέσα μας και να μην αντιμετωπίζουμε το ταίρι μας σαν κάτι δεδομένο ή σαν ένα βάρος. Οι σχέσεις είναι αμφίδρομες που σημαίνει ότι όσο καλό μπορεί να κάνουν άλλο τόσο μπορούν να αποβούν δηλητηριώδεις και καταστροφικές και για τους δύο.

 4) Μιλήσετε μας για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Πώς και πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή; 

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου διάβαζα βιβλία και φυσικά κρατούσα ημερολόγιο. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς το πότε ή το γιατί αλλά κάποια στιγμή ένοιωσα απλά την ανάγκη να γράψω σε χαρτί εικόνες ή πράγματα που παρατηρούσα ή που θα ήθελα να δω γύρω μου κι ένοιωθα την ανάγκη να τα αποτυπώσω, να τα αναπτύξω και να τα κατανοήσω. 

5) Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις; 

Να έχει να πει αυτό που ο αναγνώστης θέλει να ακούσει. Το τι επιθυμεί ο καθένας να διαβάσει και το γιατί ποικίλλει, επομένως δεν θεωρώ ότι υπάρχει συνταγή, απλά αν αυτό που θέλει να διαβάσει ο αναγνώστης ή να μάθει, να το βρει στα γραπτά ενός συγγραφέα, ότι είδος κι αν είναι αυτό. 



6) Τι σκέφτεστε όταν σας ασκούν αρνητική κριτική για τα βιβλία σας (μπορεί να μη συμβαίνει αυτό, η ερώτηση είναι υποθετική) και πώς αντιδράτε; 

Το θεωρώ εποικοδομητικό. Κάποιοι θα πουν πράγματα για να σε διορθώσουν ή συμβουλές, άλλοι απλά θα κάνουν παρατηρήσεις ανάλογα με τα γούστα τους. Τους ακούω όλους γιατί η αρνητική κριτική σε βοηθά να εξελίσσεσαι αλλά και να παραμένεις προσγειωμένος. 

7) Ποια σειρά ή φράση θα θέλατε να υπογραμμίσει κάποιος που διάβασε το βιβλίο σας και γιατί; 

Είναι τόσο υποκειμενικό και δεμένο με τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός που το μόνο που μπορώ να πω είναι την δικιά μου αγαπημένη φράση: «Δεν ζω στο παρελθόν, ζω με το παρελθόν» 

8) Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε; 

Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κυκλοφορήσει σύντομα το πρώτο μου παραμύθι για μια κορδέλα που ήθελε να πετάξει. 

9) Πείτε μας αγαπημένα σας βιβλία και συγγραφείς. 

Αγαπημένα βιβλία έχω πολλά και για διάφορους λόγους. Κάποια από αυτά είναι «Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου» της Πηνελόπης Δέλτα, «Ο χορός της ζωής» της Ζωρζ Σαρή, «Το νούμερο 31328» του Ηλία Βενέζη, «Εις το όνομα της μητρός» της Φιλομήλας Λαπατά, «Ένας γιος» του Αλεχάντρο Παλόμας, «Ανησυχία» του Ζουλφι Λιβανελλί, «Πειθώς» της Τζέυν Ώστεν, «Τα πέντε άτομα που θα συναντήσεις στον παράδεισο» του Μιτς Άλμπομ και η λίστα συνεχίζεται… 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅