ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΠΟΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 8 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ


Καλημέρα ,κε ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΠΟΥΡΟ, σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που παραχωρείτε σήμερα ,στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK ,για το βιβλίο σας 8 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.


1) Λευτέρη, τι θα διαβάσουμε στο βιβλίο σου Ερασιτέχνες Δολοφόνοι / 8 ιστορίες μυστηρίου; Μίλησέ μας για αυτό. 

Το βιβλίο περιλαμβάνει ουσιαστικά 8 αφηγήσεις καθημερινών ανθρώπων, που εμπλέκονται (συχνά κατά λάθος), σε παράξενες ιστορίες εγκλημάτων. Τα εγκλήματα έχουν διαφορετικά κίνητρα ανά περίπτωση: Άλλοτε είναι το μίσος εκείνο που οδηγεί στην αυτοδικία, κάποιες φορές το ερωτικό πάθος, πιο σπάνια η παράνοια. Οι πρωταγωνιστές είναι είτε οι ίδιοι δολοφόνοι, είτε, σε κάποιες περιπτώσεις, οι τραγικοί παρατηρητές/μάρτυρες των εγκλημάτων.

 2) Τι συναισθήματα νομίζεις ότι προκαλεί στον αναγνώστη, η ανάγνωση των 8 ιστοριών στο βιβλίο σου; Τι μηνύματα θέλεις εσύ, σαν Λευτέρης, να στείλεις στον αναγνώστη σου; 

Είμαι βέβαιος ότι το συναίσθημα της έκπληξης είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του βιβλίου. Ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με αναπάντεχες εξελίξεις γεγονότων. Το κυριότερο όμως, είναι η αναγνωστική απόλαυση που λαμβάνεται κατά την παρακολούθηση των ιστοριών. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Να μην υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα στις ιστορίες, ούτε κάποιο στοιχείο διδακτισμού. Ο στόχος ήταν η ψυχαγωγία μέσω του μυστηρίου. Η αναγνωστική απόλαυση και μόνο.

 3) Σε πολλά σημεία του βιβλίου με τις περιγραφές σου, όχι μόνο των χώρων που διαδραματίζονται οι ιστορίες αλλά και των καταστάσεων και των συναισθημάτων που βιώνουν οι πρωταγωνιστές – ήρωες, μας μεταφέρεις εκεί και είναι σαν να ζούμε από κοντά και εμείς τις ιστορίες σου. Πώς το καταφέρνεις αυτό; 

Νομίζω ότι αυτό πραγματοποιείται σχετικά εύκολα, μόνο και μόνο με τη χρήση πρωτοπρόσωπης αφήγησης. Είναι ένα κλασσικό μοτίβο, που ‘’ζεσταίνει’’ το εκάστοτε κείμενο και το κάνει πιο προσιτό στον αναγνώστη. Με την πρωτοπρόσωπη αφήγηση είχα την ευκαιρία να έχω ‘’έτοιμο’’ τον βασικό πρωταγωνιστή της ιστορίας. Με αυτό τον τρόπο, ο αναγνώστης παίρνει τη θέση του, ‘’ταυτίζεται’’ μαζί του δηλαδή, είτε μπαίνει απέναντί του, στη θέση του ακροατή ή ακόμη και του κριτή.

4) Κάποιες από τις ιστορίες σου ειναι αληθινές; Είναι ιστορίες που άκουσες, που διάβασες, που έζησαν κοντινά σου πρόσωπα ή ιστορίες της φαντασίας σου; Από που αντλείς τα θέματα σου; 

Πολλά από τα στοιχεία των ιστοριών είναι βασισμένα στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, έχω την ίδια απέχθεια για την τηλεόραση, όπως και ο αφηγητής της τελευταίας ιστορίας. Ή, ένα δεύτερο παράδειγμα είναι το στρατιωτικό φυλάκιο που διαδραματίζονται τα γεγονότα στο ‘’Άγια Νύχτα’’. Το συγκεκριμένο μέρος υπάρχει στην πραγματικότητα, όπως επίσης και το σπίτι στην άκρη των βράχων στην ιστορία ‘’Ποιος Μίλησε;’’ Πραγματικές όμως όχι, δεν είναι. Είναι ιστορίες που πήραν μορφή μέσα από την παρατήρηση. Την παρατήρηση συμπεριφορών καθημερινών ανθρώπων, και την τοποθέτησή τους σε ακολουθίες γεγονότων που εξελίσσονται πάρα πολύ ‘’στραβά’’.

5) Ποια είναι η αγαπημένη σου ιστορία σε αυτό το βιβλίο και γιατί; Προσωπικά ξεχώρισα τον άνθρωπο του βάλτου. Ήταν ότι πιο φρικτό διάβασα σε αυτό το βιβλίο. 

Εγώ ομολογώ ότι δεν μπορώ εύκολα να ξεχωρίσω κάποια. Αλλά αν πρέπει να το κάνω, θα έλεγα τον ‘’Μίμο’’, που μου έδωσε το πρώτο έναυσμα να γράψω μέσω αναξιόπιστου αφηγητή, και το ‘’Ποιος Μίλησε;’’, που νομίζω ότι είναι η πληρέστερη από όλες τις ιστορίες.


6) Είχες ονειρευτεί να γίνεις συγγραφέας; Πώς προέκυψε αυτό και πως αποφάσισες να μας συστηθείς, στην πρώτη προσωπική σου έκδοση, με ένα βιβλίο μυστηρίου και δολοφονιών; 

Το ονειρεύτηκα μόλις πριν από 3 χρόνια, όταν και προσπάθησα να γράψω το πρώτο μου μυθιστόρημα. Τότε είχα βρεθεί απροσδόκητα στο κρεβάτι για μερικούς μήνες. Διάβαζα αρκετά παλιότερα, αλλά τότε είχα το χρόνο για να ασχοληθώ περισσότερο με τη λογοτεχνία (γενικότερα) και τη συγγραφή (ειδικότερα). Η θεματολογία νομίζω ότι προκύπτει διαφορετικά σε κάθε εν δυνάμει συγγραφέα. Είναι ένα κράμα αναγνωσμάτων, προηγούμενων εμπειριών, ευσεβών πόθων. Τώρα, που σκέφτομαι από μακριά τις μέρες που έγραφα το συγκεκριμένο βιβλίο, μπορώ εύκολα να καταλάβω τις αφορμές της θεματολογίας μου. Έμενα σε μια γκαρσονιέρα 15 τετραγωνικών, οι γείτονές μου ήταν φοβερά ενοχλητικοί, και ήμουν σε μακριά και επίπονη περίοδο ανάρρωσης. Δύσκολα θα έγραφα κάποια ανάλαφρη ιστορία με τον έρωτα ή κάτι παρόμοιο σε πρώτο πλάνο. Η αίσθηση εκείνων των ημερών με οδηγούσε κατευθείαν σε πιο σκοτεινά μονοπάτια και, αν δεν ήταν το μυστήριο η βασική θεματολογία μου, τότε θα ήταν σίγουρα κάποιο παρόμοιο είδος.

7) Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό; Μίλησε μας για τα μελλοντικά σου σχέδια. 

Ετοιμάζω ένα μυθιστόρημα που θα έχει κάτι από περιπέτεια, μαύρο χιούμορ, έγκλημα και pulp αφήγηση.

 8) Τι θα ήθελες να μας πεις για σε να για να γνωρίσουμε καλύτερα; 

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως μηχανικός. Μένω στην Αθήνα. Μου αρέσει η ροκ μουσική, οι βόλτες στο κέντρο και τα ταξίδια κάθε είδους.

 9) Είσαι ένας νέος άνθρωπος. Ποια είναι η σχέση σου με το διαδίκτυο και πως πιστεύεις ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας θα επηρεάσει το βιβλίο, στην μορφή που το γνωρίζουμε, ποια η γνώμη σου για τα e-books.

Έχω αρκετά καλή σχέση με την το διαδίκτυο, κυρίως λόγω δουλειάς. Νομίζω ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας μπορεί να έχει διάφορες επιπτώσεις για το βιβλίο, και καλές και κακές, όπως έχει δηλαδή για όλες τις τέχνες. Στις καλές περιλαμβάνεται η διαθεσιμότητα και η γνώση που δίνει το διαδίκτυο στους αναγνώστες για βιβλία σχετικά άγνωστα στο ευρύ κοινό. Από την άλλη, λύσεις όπως τα e-books καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι χρήσιμες, εύχρηστες και να φέρνουν πολλές ευκολίες, αλλά νομίζω ότι υστερούν ξακάθαρα από το κανονικό, παραδοσιακό βιβλίο.

 10) Με ποιο τρόπο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου το αναγνωστικό κοινό και που μπορεί να βρει το βιβλίο σου; 

Το βιβλίο μου κυκλοφορεί σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκης και της επαρχίας. Επίσης, μπορείτε να το βρείτε και στο site των εκδόσεων: https://www.pigi.gr/?product=erasitexnes-dolofonoi
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε μέσω facebook: Lefteris Bouros
 Ή στο Goodreads:https://www.goodreads.com/author/show/18154635.Lefteris_Bouros

Περισσότερα για το βιβλίο μπορούμε να δούμε ΕΔΩ 

Beauty Days with a book

Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

#beautydayswithabook #book #beautydaysblogbyMaryandEva #blog #blogger # #bookstagram#instabook #booklover #booktime #βιβλία #ilovebooks #βιβλία #Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ