ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΛΑΜΟΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ συγγραφέα του βιβλίου ΨΥΧΟ-ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ



 Σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK , φιλοξενούμε τον συγγραφέα κ.ΦΛΑΜΟΥΡΗ  ΔΗΜΗΤΡΗ συγγραφέα του βιβλίου ΨΥΧΟ-ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ τον οποίο και ευχαριστούμε για όσα μας είπε για τον ίδιο και το βιβλίο του.




1) Κε Φλαμουρη ,σπουδάσατε μαθηματικός ,εργαστήκατε στο Λονδίνο σε μεγάλα  χρηματοοικονομικά ιδρύματα ,επιστρέψατε μετά από μια πετυχημένη επαγγελματική πορεία πίσω στην Ελλάδα εργαστήκατε και εδώ στα χρηματιστήρια και κάποια στιγμή σπουδάσετε ψυχολογία και τελικά γράψατε  και  ένα βιβλίο " Ψυχο-λογικές σχέσεις " για να το διαβάσουμε ,να σκεφτούμε ,να βάλουμε νέες βάσεις για την ζωή μας.θα ήθελα αρχικά ,να μας μιλήσετε  για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα,να μας μιλήσετε   για όλες αυτές τις αλλαγές της ζωής σας στον επαγγελματικό σας τομέα .


Από μικρός μου άρεσαν τα μαθηματικά. Τρελαινόμουν να λύνω προβλήματα. Αφού τελείωσα το μαθηματικό στη Θεσσαλονίκη λοιπόν πήγα στο Λονδίνο και έκανα μάστερ και διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά μαθηματικά. Ακολούθησε η καριέρα που περιγράψατε, ώσπου κάποια στιγμή οι πολλές ώρες εργασίας μπροστα΄σε οθόνες υπολογιστών με έκαναν να αναρωτηθώ. Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Να φτάσω 50 και να πω έγινα πλούσιος; Και δεν έχω δει το φως της μέρας; Αποφάσισα να έρθω Ελλάδα και να δουλέψω σε εγχώρια χρηματιστηριακή. Δίδαξα και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κάποια γεγονότα στην προσωπική μου ζωή με έκαναν να αρχίσω θεραπεία και έτσι γνώρισα έναν άλλο κόσμο. Τον κόσμο των συναισθημάτων. Η αγάπη μου για την επίλυση προβλημάτων ήταν όπως πάντα πολύ ισχυρή και έτσι μεταφέρθηκε στο νέο πεδίο των ανθρωπίνων σχέσεων. Διάβαζα πολλά βιβλία ψυχολογίας. Τόσα που τελικά αποφάσισα να σπουδάσω ψυχολογία. Το βιβλίο Ψυχο-λογικές σχέσεις είναι μια φυσική συνέπεια της παραπάνω διαδικασίας.



2) Τι σας ώθησε και πότε  αποφασίσατε να ασχοληθείτε και με την συγγραφή ?


Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να γράψω ένα βιβλίο. Όμως μιλούσα μετά μανίας με φίλους μου για θέματα σχέσεων και αυτογνωσίας και μου έλεγαν ότι τους βοηθούσε πολύ ο τρόπος με τον οποίο προσέγγιζα τα θέματα. Ήταν πολύ πρακτικός και δομημένος. Γιατί δε γράφεις ένα βιβλίο; με ρώτησαν. Έτσι το 2014 αποφάσισα να γράψω το βιβλίο.




3)Μιλήστε μας για το βιβλίο σας,πότε ξεκινήσατε να το γράφετε; Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε; 


Το βιβλίο το ξεκίνησα και το τελείωσα μέσα ενάμιση μήνα. Όμως για ένα χρόνο πριν από αυτό συνέλεγα ιστορίες από φίλους μου οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν ενδιαφέροντα κεφάλαια. Είναι ένα βιβλίο γραμμένο σε μορφή διαλόγου γιατί πάντα συνομιλούν δυο φίλοι ή φίλες και όλες οι ιστορίες είναι πραγματικές. Γι αυτό ίσως και ο κόσμος ταυτίζεται τόσο εύκολα .




4)Σε ποιο αναγνωστικό κοινό απευθύνεστε το βιβλίο σας?και τι πιστεύεται ότι θα αποκομίσει κάποιος ,που θα το διαβάσει?Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στον αναγνώστη σας?


Απευθύνομαι σε όλες τις ηλικίες. Το έχουν διαβάσει άνθρωποι από 16 ετών έως 70. Με πήρε ένας κύριος 70 ετών τηλέφωνο και μου είπε ότι τον βοήθησε να κατανοήσει μια ερωτική ιστορία του πριν από 40 χρόνια! Το βιβλίο είναι γραμμένο σε πολύ απλή γλώσσα και βοηθάει στην κατανόηση των ανθρωπίνων σχέσεων. Και στην κατανόηση του ίδιου μας του εαυτού. Το κυριότερο μήνυμα που διακατέχει το βιβλίο είναι πως η γνώση είναι δύναμη. Μάθε ποιος είσαι και μετά κάνε ό,τι θέλεις. Δεν υπάρχει πρέπει. δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Αλλά να γνωρίζεις τι κάνεις και τι θέλεις. Δεν είναι απλό. Υπάρχουν όμως τρόποι.





5)Τι θεωρείται ότι είναι το πιο δύσκολο στις σχέσεις των ανθρώπων στην εποχή μας ?


Οι σχέσεις ήταν πάντα δύσκολες.Η μεγαλύτερη πρόκληση στην εποχή μας είναι τα τραγικά πρότυπα του ρομανιτσμού. Διαβάζουμε βιβλία για έρωτες και αγάπες και βλέπουμε ταινίες και νομίζουμε πως η ζωή είναι ένα παραμύθι. Δεν είναι έτσι όμως. Οπότε τρώμε τα μούτρα μας όταν βγαίνουμε στον πραγματικό κόσμο. Το δεύτερο θέμα είναι η επικοινωνία. Όσο και αν φαίνεται παράξενο. Μια καλή σχέση είναι δυο πράγματα. Αυτογνωσία και επικοινωνία. Η αγάπη είναι δευτερεύουσα. η τεχνολογία μας έχει κλείσει πολύ στον εαυτό μας δυστυχώς. Μας κρατάει μισοχορτάτους έτσι δεν έχουμε τη θέληση να γνωρίσουμε πραγματικά τους άλλους ανθρώπους.

6)Σπουδάσατε μαθηματικά και οικονομικά πριν ασχοληθείτε με την ψυχολογία. Πείτε μας, πως  σχετίζονται τα χρήματά με την ευτυχία στην ζωή μας .Είναι δυο επιθυμίες  που όλοι κυνηγάμε στην ζωή μας.Τι νομίζετε ότι κάνει έναν άνθρωπο πιο ευτυχισμένο?


Τα χρήματα μας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Όμως μέχρι ένα σημείο. Τα περισσότερα δε μας κάνουν διαφορά. Και το σημείο αυτό είναι αρκετά χαμηλό. Γύρω στα 1200 ευρώ το μήνα. Δε χρειάζεται να βγάζουμε μια περιουσία για να είμαστε ευτυχισμένοι. Οι πιο πολλοί άνθρωποι όμως δεν το γνωρίζουν αυτό και συνεχίζουν να τα κυνηγάνε. Η ευτυχία είναι ο τρόπος σκέψης μας. Όπως έχει πει ο Σωκράτης αυτός που δεν είναι ικανοποιημένος με αυτά που έχει δε θα είναι και με αυτά που θα ήθελε να έχει. Όσο για το τι μας κάνει πιο ευτυχισμένους, ο πιο σημαντικός παράγοντας ευτυχίας είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Όσο καλύτερες τόσο πιο ευτυχισμένοι είμαστε. 




7) Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο στο μέλλον; 


Νιώθω πολύ τυχερός που το πρώτο πήγε τόσο καλά. Έχει κάνει σε ένα χρόνο τέσσερις εκδόσεις, και ψηφίστηκε στα δέκα καλύτερα Ευ ζην βιβλία του Public για το 2017. Γράφω τώρα ήδη το δεύτερο βιβλίο μου. Θα είναι σε παρόμοιο στυλ και θα βασιστεί πάνω στα σεμινάρια που κάνω.

8)Τι μουσική ακούτε?


Ακούω τα πάντα. Μου αρέσει η lounge μουσική, η κλασσική, το έντεχνο, η ροκ. Όλα.




9)Πείτε μου πιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?


Το κίτρινο.




10) Αν ήσασταν τώρα 18 χρόνων και είχατε όλη την ζωή μπροστά σας ,θα ακολουθούσατε τα ίδια βήματα στην ζωή σας?


Όχι. Θα ασχολούμουν λίγο νωρίτερα με την ψυχολογία. Αλλά δεν το μετανιώνω. Δεν μπορεί να ξέρει ένα παιδί 18 χρονών τι του αρέσει χωρίς να έχει δοκιμάσει το τι υπάρχει. Τα βήματα που έκανα με έφεραν εδώ που είμαι τώρα και είμαι ευγνώμων γι αυτό. Νιώθω τυχερός που μπόρεσα να ζήσω δυο ζωές σε μια ζωή. Προς το παρόν!

 Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μιλήσατε μαζί μας για εσάς και το βιβλίο σας  και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.


Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για μένα και τις σκέψεις μου πάνω στην ψυχολογία αλλά ενίοτε και στα ταξίδια, στο blog μου www,.dimitrisflamouris.com
Το βιβλίο κυκλοφορεί στα Public και στον Iανό και σε άλλα μεγάλα βιβλιοπωλεία.
Σας ευχαριστώ πολύ κι εγώ για το χώρο που μου παραθέσατε στη σελίδα σας!


Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ 

#beautydayswithabook #book #beautydaysblogbyMaryandEva #blog #blogger # #bookstagram#instabook #booklover #booktime #βιβλία #ilovebooks #βιβλία #Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή #dimitrisflamouris
Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή
http://www.pigi.gr/   
Beauty Days with a book
Dimitris Flamouris

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅