ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κα ΓΙΩΤΑ ΓΟΥΒΕΛΗ για το βιβλίο της «Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΣΣΑΣ»

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα του βιβλίου  «Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΣΣΑΣ»,  την κύρια ΓΙΩΤΑ ΓΟΥΒΕΛΗ  που εκδόθηκε απο τις Εκδόσεις Διόπτρα .

Κα ΓΟΥΒΕΛΗ ,ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας καλύτερα.







1) Καταρχάς θα ήθελα να μας μιλήσετε για εσάς ,για να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Πως και πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την συγγραφή ?

Η συγγραφή είναι ένας ιός που υπάρχει μέσα μας από πολύ νωρίς στη ζωή και εκδηλώνεται όταν ωριμάσουν οι συνθήκες για να μπορέσει να "δράσει". Για μένα αυτή η στιγμή ήρθε πριν δέκα χρόνια όταν έγραφα το πρώτο μου μυθιστόρημα νύχτα μέρα, περικυκλωμένη από τρία παιδιά και πιεστικές εργασιακές υποχρεώσεις. Ωστόσο, δεν με σταματούσε τίποτα, ήθελα να γράψω και το έκανα. Πάντα απολάμβανα το μυθιστόρημα ως αναγνώστης, τώρα το απολαμβάνω και εν τη γενέσει του. Βάζω την ψυχή και το μυαλό μου στο γράψιμο και οι αναγνώστες μου το καταλαβαίνουν και με τιμούν με την αγάπη τους. 



2)  Συστήστε μας με  λίγα λόγια το βιβλίο σας« Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΣΣΑΣ» . Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;



Το ξεκίνησα πριν ακόμα τελειώσω “Το δάκρυ της μάντισσας”. Ένιωθα πως κάποιοι χαρακτήρες από Το δάκρυ έπρεπε να συνεχίσουν γιατί η ζωή δεν σταματάει ποτέ. Έτσι, εμπλέχτηκαν σε άλλη μια αληθινή ιστορία, στην ονειρική Ανατολή αυτή τη φορά, στη χρυσή εποχή του Αιγυπτιώτικου ελληνισμού, αρχές της δεκαετίας του 1950. Οι απόγονοι λοιπόν των αρχικών ηρώων ζουν πλέον στο Κάιρο, η οικογένεια είναι πολύ ευκατάστατη, αλλά η οικονομική καταστροφή απειλεί την όμορφη ζωή τους. Ο εμπορικός οίκος της οικογένειας κοντεύει να χρεοκοπήσει και μοναδική τους σωτηρία είναι ο γάμος μιας από τις τέσσερις κόρες της οικογένειας με έναν υποψήφιο επενδυτή. Καμιά τους όμως δεν είναι διατεθειμένη να απαρνηθεί τον έρωτα που έχει ήδη μπει στο δρόμο τους για να σώσει την οικογένειά της. Η έριδα, η διχόνοια, οι μηχανορραφίες εισχωρούν στους κόλπους της οικογένειας και ο θανάσιμος κίνδυνος καραδοκεί.   


3)
Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το βιβλίο ?Αν ήσασταν  ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία? 



Οι χαρακτήρες των τεσσάρων ηρωίδων και της παιδικής τους φίλης, της μελαμψής κεντήστρας του αιγυπτιακού παλατιού, παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μαζί με το μυστήριο και τη σαγήνη ενός πανάρχαιου πολιτισμού, που συγχωνεύει τη θρησκεία με τον μυστικισμό και τη μαγεία. Προσωπικά, θα με ενδιέφερε ως αναγνώστη το ιστορικό πλαίσιο της εποχής, μιας και μιλάμε για ένα κομβικό σημείο της ιστορίας του αραβικού κόσμου, λίγο πριν ανέβει στην εξουσία ο συνταγματάρχης Νάσερ. Οι ιστορικές αναφορές μέσα στο μυθιστόρημα είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβείς, στάθηκα με επιμονή στις πηγές για να αποδώσω πιστά το κλίμα και τα ιστορικά γεγονότα.  


4)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.



Θα σας πω τι αποκόμισα εγώ γράφοντάς το: Ο βίος του καθενός μας είναι σημαντικός και ξεχωριστός και οφείλουμε να του αναγνωρίζουμε την αξία που του πρέπει.


5)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?



Ήμουν πολύ σίγουρη για τον τίτλο από την πρώτη στιγμή. Η μάντισσα ενσαρκώνεται από μια κομβική ηρωίδα του μυθιστορήματος, ενώ η ιερότητα της ζωής εκφράζεται με συγκινητική ανθρωπιά από αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα.




6)Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς .Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας   συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ?



Πάντα πίστευα πως ο συγγραφέας που καταθέτει την αλήθεια του θα βρει το δρόμο για την καρδιά των αναγνωστών του.



7)Τι σκέφτεστε όταν σας ασκούν αρνητική κριτική για το βιβλίο σας (μπορεί να μην συμβαίνει αυτό, η ερώτηση είναι υποθετική) και πως αντιδράτε? 



Δεν μου αρέσει, αλλά αν είναι καλοπροαίρετη την ακούω. Έχει σημασία το πόσο εκτιμώ το άτομο που την ασκεί.


8)Ποια σειρά ή φράση θα θέλατε να υπογραμμίσει κάποιος που διάβασε το βιβλίο σας και γιατί?



Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω τους αναγνώστες μου. Για τον καθένα μας, είναι διαφορετικά τα σημεία που μας αγγίζουν. Εξαρτάται από την ταύτισή μας, τις εμπειρίες μας, τις αντιλήψεις μας. Ωστόσο, θα πω πως μέσα στο μυθιστόρημα θα αναγνωρίσουμε έναν χαρακτήρα που έχουμε συναντήσει όλοι κάποιοι στιγμή στη ζωή μας και ευχηθήκαμε να μην τον είχαμε συναντήσει.


9)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;



Διάφορες ιδέες ζουζουνίζουν μέσα στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή και περιμένω εκείνη που θα επικρατήσει πάνω από όλες τις άλλες τελικά.


10)
Πείτε μας ,αγαπημένα σας βιβλία και συγγραφείς.



Παπαδιαμάντης, Κάφκα, Καρκαβίτσας είναι οι διαχρονικά αγαπημένοι μου. Κατά καιρούς κολλάω με κάποιον συγγραφέα της πρωτοπορίας, όπως με τον Ισιγκούρο για παράδειγμα, του οποίου το “Μην μ’ αφήσεις ποτέ” τριβελίζει το μυαλό μου από τότε που το πρωτοδιάβασα, πάνω από δέκα χρόνια τώρα.


Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

“Η προσευχή της μάντισσας“ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Λεπτομέρειες στο site της Διόπτραhttps://www.dioptra.gr/vivlio/elliniki-logotexnia/i-proseuxi-tis-mantissas/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅