ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ κα ΚΑΙΤΗ ΛΙΑΝΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ για το βιβλίο της ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ

Λίγο πριν ξημερώσει 
Καίτη Λιανού - Ιωαννίδου



Κατηγορία:Τίτλοι βιβλίων από το Α έως το Ω
Ημ. Έκδοσης: 22 Μαίου 2017
ISBN: 978-618-5284-06-0 
εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ 
Σελίδες: 592


Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Τρείς γυναίκες η Μέλανη, η Ήρα και η Κάλλη παρ’ όλο τους τελείως διαφορετικούς τους χαρακτήρες ενώνονται με ένα δυνατό δεσμό φιλίας, όταν μικρές ακόμα ορκίστηκαν πως θα είναι πάντα μαζί μέχρι να τις χωρίσει ο θάνατος. Κτίζουν λίγο λίγο το βασίλειο τους με βασιλιά και υπηκόους, περιτριγυρισμένο από τείχη, με πολεμίστρες και φρουρούς, πιστεύοντας πως θα μείνει απόρθητο για πάντα ενώ χαράζουν την πορεία τους αφήνοντας βαθιά τα σημάδια τους. Μια σειρά όμως από γεγονότα θα ταράξουν τις ισορροπίες τους, θα δημιουργήσουν τρομερές συνέπειες και θα τις οδηγήσουν μπροστά σε μια πραγματικότητα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Ένας απαγορευμένος έρωτας θα καταδικάσει την Μέλανη. Ο γάμος της Ήρας θα την οδηγήσει σε διπλή ζωή και ο έρωτας που νοιώθει η Κάλλη για την φίλη της θα την φέρει αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό, Οι καθημερινές στιγμές τους, οι έρωτες, τα πάθη, η απογοήτευση, η μοναξιά, η απομόνωση κι ένα έγκλημα θα συνθέσουν το παζλ της πολυτάραχης ζωής τους.


Σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε την κα Καίτη Λιανού - Ιωαννίδου και το βιβλίο της Λίγο πριν ξημερώσει .Άλλα ας την αφήσουμε να μας μιλήσει για να γνωρίσουμε την ίδια αλλά και το έργο της καλύτερα.
Κα Καίτη Λιανού - Ιωαννίδου καλώς ήρθατε στην παρέα μας .

1)Συστήστε μας με λίγα λόγια την ΚΑΙΤΗ ΛΙΑΝΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ και βιβλίο σας ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ,τι θα διαβάσουμε σ΄ αυτό? 

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την χαρά αλλά και την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω για μένα και για το βιβλίο μου. Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά κατάγομαι από την Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησα από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών. Σπούδασα θεωρία μουσικής, είμαι υψίφωνος και κατέχω δίπλωμα μονωδίας και μελοδράματος, απέσπασα Α’ βραβείο κι έλαβα αργυρό μετάλλιο. Από το 2005 ασχολούμαι με την ζωγραφική και την λογοτεχνία.
 Το 2008 από τις Εκδόσεις Θέσις κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Η άλλη πλευρά του παραδείσου» το οποίο διασκευάστηκε από εμένα σε θεατρικό. Το εξώφυλλο είναι έργο δικό μου «Έκσταση» λάδι σε καμβά. 
Το 2010 δημοσιεύεται το πρώτο μου μικρό διήγημα «Η Επιστροφή» στην Φιλολογική Πρωτοχρονιά εκδόσεις Μαυρίδη και αναδημοσιεύεται στην εφημερίδα Παλμός Γαλατσίου και στο περιοδικό Λακωνικά των εν Αττική Λακεδαιμονίων. 
Το 2012 δημοσιεύεται στα free-books η ποιητική μου συλλογή «Το γυάλινο δωμάτιο» Το εξώφυλλο είναι έργο δικό μου «Η κούκλα» λάδι σε καμβά.
 Το 2013 από τις εκδόσεις Όστρια κυκλοφορεί το λαογραφικό «Ελλάδα σ’ αγαπώ-Παράδοση και αναμνήσεις» βιβλίο συνεργασίας.
 Το 2014 από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το διήγημα «Χρυσές σελίδες» διασκευάστηκε από εμένα σε θεατρικό μονόλογο με τίτλο «Μία μέρα του Ιούνη». 
Το 2014 συμμετείχα στην ποιητική συλλογή «Intelligentsia-Ο κύκλος των ποιητών» εκδόσεις Εντύποις. 
Το 2015 από τις εκδόσεις Ωκεανός το μυθιστόρημα μου «Κοριός στο μαξιλάρι του προέδρου»
Το 2016 από τις εκδόσεις Όστρια το λαογραφικό «Συνάντηση με το παρελθόν. Το 2017 από τις εκδόσεις Ωκεανός το μυθιστόρημα «Λίγο πριν ξημερώσει». Διηγήματα και ποιήματα μου έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο.
Είμαι μέλος του Ομίλου για την Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων και της Πανελλήνιας Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 
3 ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός ποίησης 2011 από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος κι την εφημερίδα Κυπριακός Ελληνισμός. Β’ Έπαινος για το ποίημα με θέμα «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα». 
ΚΘ’ Δελφικοί Αγώνες Ποίησης 2014 της Πανελλήνιας Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Έπαινος για το ποίημα «Η Μεγάλη Μέρα». 
5 ος Παγκόσμιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός (Ε.Π.Ο.Κ) 2014. Α’ Βραβείο για το ποίημα «Οι Ρίζες» και Α’ Βραβείο για το διήγημα «Πάμε μια βόλτα». Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός του περιοδικού (ΚΕΛΑΙΝΩ) 2014.
 Γ’ Βραβείο για το ποίημα με θέμα «Είναι η ζωή μια θάλασσα». Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός του περιοδικού (ΚΕΛΑΙΝΩ) 2015.
 Τιμητική διάκριση για το ποίημα «Η Μάνα».
 6 ος Παγκόσμιος Λογοτεχνικός διαγωνισμός (Ε.Π.Ο.Κ) 2016 Α’ Βραβείο για το μυθιστόρημα «Κοριός στο μαξιλάρι του προέδρου». 
7 ος Παγκόσμιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός (Ε.Π.Ο.Κ) 2017. Β’ βραβείο για το θεατρικό έργο « Η άλλη πλευρά του παραδείσου» και Α’ Βραβείο για το λαογραφικό βιβλίο « Συνάντηση με το παρελθόν»
Έχω επίσης αποσπάσει Β’ βραβείο για τον πίνακα «Έκσταση» λάδι σε καμβά και Α’ Βραβείο για την αγιογραφία «Η Πυρφόρος Ανάβασης του Προφήτου Ηλιού» και για την «Αποκαθήλωση» αυγοτέμπερα σε προετοιμασμένο ξύλο.

 * Το βιβλίο μου «Λίγο πριν ξημερώσει» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός. Αναφέρομαι στην ζωή τριών γυναικών από τότε που γνωρίστηκαν, μικρές ακόμα και ορκίστηκαν φιλία μέχρι να τις χωρίσει ο θάνατος. Οι καθημερινές τους στιγμές, οι έρωτές τους, οι λάθος αποφάσεις, ο φόβος της απόρριψης, η μοναξιά κι ένα έγκλημα συνθέτουν την πολυτάραχη ζωή τους.

 2)Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία; 

Θα αρκεστώ μόνο σε τρεις λέξεις που αποτελούν και τα κύρια σημεία του βιβλίο μου, η φιλία, ο έρωτας και τα πολλά ανθρώπινα πάθη. 

3)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στους αναγνώστες σας που θα διαβάσουν το βιβλίο σας.

 Οι αδυναμίες και τα πολλά ανθρώπινα πάθη μπορεί να είναι η αιτία μιας καταστροφής. Κάθε τι που μπαίνει στην ζωή μας και μας φθείρει θα πρέπει να έχουμε την δύναμη να το διώξουμε από πάνω μας. 

4)Ποιος διάλεξε τον τίτλο του βιβλίου σας; Σκεφτήκατε κάποια στιγμή να τον αλλάξετε;

 Όταν το τέλειωσα χρησιμοποίησα άλλον τίτλο αλλά τελικά μαζί με την εκδότρια μου σκεφθήκαμε να τον αλλάξουμε κι αυτό γιατί οι ηρωίδες μου αυτή την ώρα της ημέρας, δηλαδή… λίγο πριν το ξημέρωμα, πήραν μεγάλες αποφάσεις για την ζωή τους. 

5)Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας; 

Μπαίνω πολύ βαθιά στην ψυχολογία αυτών των τριών γυναικών ώστε ο αναγνώστης να έχει πλήρη εικόνα των συνθηκών που μεγάλωσε η κάθε μια αλλά και το τι έχει προσφέρει η κάθε μια. Οι ηρωίδες μου αντιπροσωπεύουν όλες τις γυναίκες του κόσμου. Είναι οι μάνες, είναι οι σύζυγοι, είναι οι ερωμένες, είναι εκείνες που έζησαν το πάθος, είναι εκείνες που πόνεσαν, είναι όλες εκείνες που ένοιωσαν το τι θα πει μοναξιά, είναι εκείνες που τις βίασαν στο κορμί και στην ψυχή, που δεν τα κατάφεραν και λύγισαν, αλλά κι εκείνες που βγήκαν νικήτριες. Θα μπορούσα να λοιπόν να πω πως είναι μια ωδή στην γυναίκα. 

6)Πότε ξεκινήσατε να γράφετε? και πως προέκυψε αυτό ?  

Από παιδί μου άρεσε η λογοτεχνία. Έγραφα μικρά θεατρικά και τα έπαιζα μετά με τις φίλες μου, αλλά με κέρδισε η μουσική. Όταν επισκέφθηκα το σπίτι που μεγάλωσα μου ήρθε η επιθυμία να γράψω κάτι που να αφορά την ζωή μου, αυτή μου η σκέψη δεν υλοποιήθηκε, όπου κάποια φορά είδα στο όνειρό μου τον τίτλο ενός βιβλίου «Κοριός στο μαξιλάρι του προέδρου». Αυτό ήταν και το έναυσμα για να ξεκινήσω να γράφω. Κυκλοφόρησαν άλλα βιβλία πριν από αυτό γιατί εγώ δεν το αποφάσιζα. Είναι αρκετά βιωματικό. Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, άλλα τα έζησα και άλλα μου τα διηγήθηκαν κι έμειναν στην ψυχή μου σαν δικά μου κομμάτια. Για μένα είναι βιβλίο ζωής. Κυκλοφόρησε το 2015 από τις εκδόσεις Ωκεανός.

7)Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο για το μέλλον; Πείτε μας τι σκέφτεστε για το επόμενο βιβλίο σας? 

Ήδη έχω έτοιμα δύο βιβλία προς έκδοση. Εύχομαι να κυκλοφορήσουν σύντομα. 

8) Ποιο είναι το motto σας; 

«Κανείς δεν μπορεί να σε βλάψει αν δεν του το επιτρέψεις» Μαχάτμα Γκάντι 

9) Που και πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας και εσάς; 

Το βιβλίο μου κυκλοφορεί σε όλα στα βιβλιοπωλεία. Εμένα θα με βρείτε στο facebook στο blog http://lianoukaiti.blogspot.com και στο e-mail: lianou_ik@yahoo.gr

Κα Καίτη Λιανού - Ιωαννίδου σας ευχαριστουμε πολύ ,ελπίζουμε σύντομα να σας έχουμε κοντά μας για να μας μιλήσετε για  τα καινούργια σας βιβλία.Καλή επιτυχία σ ότι και αν κάνετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅